Cei mai buni pedagogi ai anului 2016 au fost desemnaţi în contextul Zilei profesionale a lucrătorului din învăţământ. Din cei peste o mie de profesori înscrişi în concurs au fost selectaţi trei cei mai buni. Pe lângă diplome, aceştia s-au ales şi cu un premiu bănesc în valoare de 50.000 de lei, anunță Publika.

Valentina Popov este unul dintre cei mai dedicaţi dascăli din ţară. Deja de 28 de ani, aceasta transmite discipolilor săi cunoştinţele acumulate pe parcursul anilor. Profesoara spune că titlul obţinut este un nou început.”Acest premiu este un nou angajament să muncim în continuare la fel de bine şi de la o zi la alta tot mai bine şi mai bine, în interesul copiilor, în interesul acestui stat. Să îi creştem cetăţeni destoinici”, a spus Valentina Popov. Profesoara susţină că ajutorul financiar oferit este unul binevenit:

“Este o apreciere şi întradevăr este un gest frumos din partea statului să îţi recunoască performaţa.”

Titlul de cel mai bun învăţător al anului 2016 a fost oferit profesoarei care activează în domeniu deja de 20 de ani, educând deja a cincea promoţie de elevi.

“De fapt a fost o provocare pentru mine din partea membrilor de administrare şi am salutat-o, am conştientizat că nu va fi deloc uşor în schimb am depus maxim efort, am valorificat acel potenţial profesional al meu care s-a încununat cu succes”, a spus învăţătorul anului 2016, Viorica Morcov.

Titlul de educator al anului 2016 a mers la o tânără specialistă. Tânăra a menţionat că este o adevărată mândrie să fii profesor.

“Mândră mă simt şi eu cu acest titlu care mi-a adus o experienţă unică cu emoţii de nedescris. Mă motivează să mă implic cu şi mai multă receptivitate şi verticalitate profesională”, a declarat educatorul anului 2016, Cristina Aparatu.

Potrivit ministrului Educaţiei, profesorii au fost selectaţi în urma unui concurs foarte riguros.

“Trebuie să aibă în performanţe predarea disciplinei pe care au. Trebuie să fie creativi, inovativi, trebuie să aibă aplecare către copil, trebuie să trezească în elev dragostea de cunoaştere”, a declarat ministrul Educaţiei, Corina Fusu.

Sărbătoarea a culminat cu un concert susţinut de interpreţi autohtoni.