În marja reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe ai Uniunii Europene (în formatul Gymnich) cu miniştrii afacerilor externe ai ţărilor Parteneriatului Estic, care are loc la Bratislava, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, ţară care începând cu 1 iulie curent deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii vizavi de implementarea Acordului de Asociere, inclusiv priorităţile cooperării RM-UE în perioada imediat următoare. Ministrul A.Galbur a exprimat gratitudine omologului său slovac pentru sprijinul constant al Slovaciei pentru agenda europeană a Republicii Moldova, în special asistenţa acordată în promovarea reformei justiţiei şi consolidarea capacităţilor societăţii civile.

Cei doi miniştri au discutat, de asemenea, despre perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale, implementarea proiectelor în domeniul de asistenţă pentru dezvoltare, evidenţiind în context importanţa cooperării sectoriale moldo-slovace pe multiple paliere. Oficialii au abordat, de asemenea, aspecte ce ţin de evoluţiile pe arena internaţională şi situaţia regională.