Moldindconbank îl va ataca în instanță pe fostul angajat al Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac. Asta pentru că acesta l-a inclus pe Leonid Talmaci, preşedintele Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A., în lista persoanelor implicate în „Jaful secolului”, transmite 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al instituției.

„Dumnealui (Leonid Talmaci) şi-a început exercitarea funcţiilor în calitate de preşedinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A. din 20 ianuarie 2015, cu câteva luni după instituirea de către BNM a regimului administrării speciale în băncile menționate”, se spune în comunicat.

Banca mai punctează și faptul că plasamentele de bani în cele trei bănci sunt o practică obișnuită pentru activitatea tuturor băncilor comerciale.

„Luând în consideraţie argumentele expuse, BC „Moldindconbank” S.A. informează că întreprinde măsurile necesare în vederea înaintării în judecată a acţiunii în privinţa dlui Sergiu Sagaidac, în legătură cu lansarea declaraţiilor nefondate şi defăimătoare, care au cauzat prejudicii morale şi de imagine băncii şi angajaţilor săi”, se mai menționează în comunicat.

Amintim că, luni, Sergiu Sagaidac a dezvăluit, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, o listă de persoane care ar fi fost implicate direct sau mai puțin în „Jaful secolului”, printre care figurează și Leonid Talmaci.