Rata implementării Foii de parcurs a ajuns la 72%, iar până la 31 iulie urmează să fie realizate încă 23 de acţiuni. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE), prezidată de  premierul Pavel Filip.

În cadrul reuniunii au fost evaluate progresele înregistrare în realizarea acțiunilor ce se conțin în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare și a Calendarului de restanţe pentru punerea în aplicare a prevederilor Planului Național privind implementarea Acordului de Asociere.

Membrii Comisiei au discutat, de asemenea, datele unui raport al societăţii civile pe marginea implementării Foii de parcurs, prezentat în aceeași zi în cadrul unui eveniment public.

În acest context, s-a menționat că raportul este considerat intermediar şi cuprinde perioada martie-iunie 2016. Datele incluse în raport factologic corespund, în mare parte, celor cu care operează și instituțiile statului, dar multe din interpretări/aprecieri diferă.

Totodată, s-a menționat că analiza efectuată merită atenţie, membrii CGIE considerând  necesar ca instituțiile responsabile să se autosesizeze şi să corecteze în măsura posibilităţilor deficienţele, în cazul în care acestea corespund realităţii.