Nici PAS, nici DA așa și nu au înțeles că cedările, prin care au provocat nemulțumirea unei părți a electoratului său, posibil și pierderea lui, nu au nicio importanță. Cu același succes, în lista revendicărilor ei ar putea include solicitarea ca în componența expediției moldovenești pe Marte să fie inclus un reprezentant ACUM. În acest mod ironic a comentat fostul vicepremier Alexandr Muravschi deciziile PAS și PPDA de a susține un candidat socialist pentru șefia Parlamentului, dacă PSRM acceptă o listă întreagă de condiții populiste, transmite timpul.md.

”Nu, acestea poate că erau acceptate și apreciate de către ”partenerii” din PSRM, dar numai dacă ar fi fost acceptate toate condițiile socialiștilor. Ceea ce ar fi dus la distrugerea completă a componentelor blocului, în calitate de jucători politici”, scrie Muravschi într-o postare pe Facebook.
Comentând modul în care PAS a forțat PPDA să susțină decizia sa, fostul demnitar atrage atenția că relațiile dintre cele două componente, și așa complicate, vor fi tensionate și mai mult.

”A mai apărut o fisură în relațiile dintre Maia și Andrei. Șansele Maiei de victorie la următoarele alegeri prezidențiale au fost reduse cosiderabil. Și asta pentru că ea a ajuns în postura de a se justifica în fața electoratului său. Alianța dintre PSRM și PDM este la ultimă etapă de constituire”, continuă Muravschi.

Fostul vicepremier mai scrie că blocul ACUM are o perspectivă clară – să fie în opoziție.

”Politica este un joc, mai mult, este o luptă. Ca în lupta adevărată, învinge acela, care are o tehnică mai bună și dispune de procedee ascunse. Diletanții nu au ce căuta în ring. Așa că ACUM are o perspectivă clară – să fie în opoziție. Iar de comportamentul lor în opoziție va depinde și dacă se vor menține în politică sau vor lăsa în urmă doar amintiri despre existența lor scurtă”, constată Alexandr Muravschi.