Preşedintele Nicolae Timofti a refuzat să meargă la ședința Consiliului șefilor de state CSI. Astfel, țara noastră va fi reprezentată de o delegaţie în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit protocolului, premierul va sta alături de Vladimir Putin. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie în Bişkek, capitala Kîrgîzstanului.Secretarul General al preşedinţiei, Ion Păduraru a confirmat pentru portalul Deschide.MD că şeful statului a refuzat să meargă la eveniment.

„Decizia îi aparţine, iar raţionamentul care stă la baza ei nu îl cunosc. Noi am informat Guvernul şi am cerut să fie întreprinse toate măsurile care se impun”, ne-a declarat oficialul.

Sursa mai menționează că purtătoarea de cuvânt a premierului, Stela Nistor, a confirmat că Pavel Filip a acceptat să meargă la acest eveniment, iar în şedinţa de astăzi a Guvernului urmează să fie aprobată componenţa nominală a delegaţiei.

Amintim că Nicolae Timofti a dat curs invitaţiei la Consiliului șefilor de state CSI în anul 2012, 2013 şi 2014. Anul trecut înaltul demnitar a refuzat în premieră participarea la acest eveniment, Republica Moldova fiind reprezentată de o delegaţie, în frunte cu fostul premier Valeriu Streleţ.