O comunitate terapeutică pentru deținuții dependenți de droguri ar putea fi creată în pușcăria „Pruncul”. Un acord a fost semnat, în acest sens, de entitatea Consiliului Europei cu privire la politicile de uz de droguri, Pompidou Group, cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP).

24h.MD informează că din comunitate vor face parte 25 de deținuți, iar structura își va începe activitatea până la finele lui 2016.

Aceste comunități sunt asemeni unor microsocietăți, unde prizonierii cu dependență de droguri locuiesc, trăind experiența aceasta într-un mediu sigur. S-a dovedit că acest tip de mediu este un puternic stimulent în tratamentul dependenței de droguri.

Rezultatele acestui proiect vor servi pentru crearea unor politice de nivel național și tratament al dependenței de substanțe narcotice. Pe viitor, ar putea fi create două asemenea centre, într-o pușcărie pentru bărbați și alta pentru femei.

Precizăm că proiectul „Justiția Criminală răspunde deținuților dependenți de droguri” se desfășoară și în Armenia, Georgia și Ucraina.