Zeci de terenuri și bunuri imobile au fost obținute „gratuit” de către deputații PAS, formațiunea condusă de Maia Sandu. Cel puțin asta susțin ei în declarațiile de avere și interese.

Jurnaliștii de la scheme.md au analizat declarațiile de avere ale membrilor fracțiunii PAS și au constatat că aceștia își ascund averile și interesele personale.

Astfel, deputatul Frunze Petru deține 7 obiecte imobile, dintre care un apartament de 51 de metri pătrați, o casă de locuit de 150 de metri pătrați, un teren intravilan de 26 de ari și trei terenuri agricole de peste un hectar în total, care, susține alesul poporului, costă 0 lei.

„Un singur obiect imobil al acestuia, de 6 metri pătrați este estimat de deputatul PAS la valoarea de 2000 de dolari”, se arată în investigație.

Un alt deputat PAS, Veronica Roșca, consideră că cele 4 terenuri în posesia cărora a intrat în 2014, și care au suprafața de peste un hectar valorează 0 lei.

Puțin mai mult costă unul dintre terenurile intravilane de 15 ari obținute în 2009 a deputatului Sajin Galina – 1 leu. „Un alt teren intravilan de 10 ari e declarat cu valoarea de 0 lei. Interesant este că potrivit aceleiași declarații doamna deputat deține o casă de locuit de 72 de metri pătrați de 17286 de lei”, constată jurnaliștii de la scheme.md

Vladimir Bolea, un alt membru PAS trece drept valoare în dreptul unui imobil cu suprafața de 19 ari cifra de 0 lei.

Doina Gherman are și ea un obiect imobil în valoare de 0 lei, iar Grosu Igor, vicepreședintele PAS și președintele fracțiunii parlamentare, are 4 bunuri imobile din cele 15 deținute, care valorează 0 lei.

Autorii investigației au menționat și faptul că deși o parte din deputații PAS sunt membri ai mai multor ONG-uri, ei refuză să treacă acest lucru declarația de avere și interese personale. Mai mult, aceștia au ascuns de oameni și faptul că sunt membri ai Biroului Permanent Național al PAS.