Cinci bărbați și o profesoară din Orhei sunt suspectați de vânzarea drogurilor în proporții deosebit de mari. Ei aduceau substanțele din Franța și le vindeau în diferite localităţi, la prețul de o mie de lei pentru o pastilă.

Potrivit informațiilor, drogurile erau obținute prin contrabandă, apoi erau distribuite către realizatori, care, la rândul lor, le vindeau consumatorilor, originari din regiunea transnistreană, Orhei şi Chişinău.

O pastilă de „Subutex” era divizată la nivel de consumatori de droguri în 4 doze, iar datele operative, demonstrează faptul că grupul criminal realiza zilnic pastile în cantităţi de la 30 la 50 pastile.

Grupul infracţional au activat în curs de ultimii doi ani. În urma activării ilicite, liderul grupării s-a îmbogăţit ilicit, procurând un automobil de lux „BMW” şi un apartament în or. Orhei.

La domiciliul indivizilor au fost găsite 10 pastile, 12.000 de lei și 350 de dolari. Suspecții au fost arestați pentru 20 și 30 de zile și riscă până la 15 ani de închisoare.