La începutul toamnei curente, la Varșovia, va fi organizat un summit al speakerilor și înalților demnitari din țările Europei Centrale și de Est. Informația a fost făcută publică de mareșalul Sejm-ului polonez, Marek Kuchciński, în cadrul unei discuții telefonice cu președintele Parlamentului Andrian Candu, informează 24h.MD.

Scopul reuniunii constă în definirea unei viziuni comune privind acțiunile de consolidare a Uniunii Europene și dinamizarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Propunerile care vor rezulta în cadrul summitului urmează a fi prezentate Președinției Slovaciei prin rotație a Consiliului UE și instituțiilor europene de la Bruxelles.

De asemenea, Andrian Candu și Marek Kuchciński au discutat despre evoluțiile situației din Uniunea Europeană, în contextul rezultatelor referendumului Brexit și deciziei Curții Constituționale a Republicii Austria privind invalidarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, desfășurate la 22 mai curent.

Oficialii au evidențiat faptul că, mai mult ca oricând, este important ca țările din Europa Centrală și de Est, care au viziuni comune cu privire la dezvoltarea Uniunii Europene, să rămână unite și în aceeași cooperare strânsă ca și până acum.