Opt cei mai buni poliţişti de frontieră au obţinut, ieri, „Bereta de Onoare”, în cadrul celei de-a treia ediții a concursului cu aceeași denumire. Evenimentul a avut loc pe teritoriul Centrului de Instruire Zagarancea, Ungheni.

După cum informează 24h.MD, pentru a putea dobândi semnul distinctiv al excelenței profesionale, cei 11 ofiţeri înscriși în concurs au avut de înfruntat mai multe obstacole.

Astfel, participanții au avut de parcurs un traseu cu lungimea de 5 km. Conform programului de concurs, aceștia urmau să depisteze un grup de infractori înarmaţi, care au trecut ilegal frontiera de stat.

La doar un km de la start, concurenții au parcurs distanța de 100 metri cu ,,pas de gâscă” , iar la scurt timp au fost atacați de infractori. În acest sens, aceștia au fost nevoiți să treacă 100 de metri târâş, printre explozii și trageri cu cartușe de manevră, după care să continue urmărirea.

La distanța de 2 km, participanții au executat câte 30 de flotări cu arma la spate, iar, ulterior, s-au deplasat spre tirul improvizat, unde au efectuat trageri de luptă din pistol. Următoarea probă a constat în traversarea cursului de apă în picioare, fără a admite să fie udată arma.

Cei opt învingători au fost felicitați de către șeful interimar al Poliției de Frontieră, Ianuș Erhan,care le-a dorit ca în viitor să obțină aceleași performanțe în misiunile de serviciu, pe care le-au demonstrat în cadrul concursului.