Deputații comuniști au cerut audierea ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, în plenul Parlamentului, după ce în presă a fost difuzat un material care a scos la iveală problema condițiilor insalubre în care se prepară băuturile calde la gheretele mobile din capitală.

„Recent a fost mediatizat un caz de-a dreptul șocant despre condițiile antiigienice în care se prepară cafeaua și băuturile calde în gheretele mobile. Subiectul a scos în evidență o serie de probleme legate de autorizarea acestei afaceri. Ținând cont de impactul major pe care îl au aceste servicii asupra sănătății populației, cerem explicații de la ministrul Sănătății, mai ales că Centrul de Sănătate Publică se află în subordinea Ministerului”, a menționat deputata comunistă Oxana Domenti.

Propunerea comuniștilor a fost susținută doar de 35 de deputați, număr insuficient pentru a fi inclusă pe ordinea de zi. Totodată, deputații au cerut Procuraturii Generale să se autosesizeze în acest caz.

24h.MD amintește că o investigație ziaristică a dezvăluit recent abateri grave în cafenelele care prepară băuturi fierbinţi la colț de stradă. În urma reportajului difuzat la un post TV, a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru a examina procedura de eliberare a autorizațiilor de funcţionare a cafenelelor mobile.