„Trebuie să avem grijă de producătorii noştri, dar nu prin impunerea barierelor pentru import. Noi trebuie să creăm condiţiile necesare pentru ca întreprinzătorii să poată produce marfă de calitate, care să-i asigure competitivitatea pe piaţa internă, pe piaţa Uniunii Europene sau cea din spaţiul CSI”, a menţionat şeful Executivului Pavel FIlip azi, la deschiderea celei de-a XVI-a ediţii a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”.

În mesajul adresat antreprenorilor, şeful Cabinetului de miniştri a salutat organizarea expoziţiei şi transformarea acesteia într-o tradiţie anuală, remarcând contribuţia adusă astfel la susţinerea şi promovarea producătorilor autohtoni. Totodată, Premierul a reiterat deschiderea Guvernului pentru dialogul continuu cu oamenii de afaceri, subliniind că Executivul va depune şi în continuare eforturile necesare pentru a asigura dezvoltarea industriilor autohtone.

Prim-ministrul a vorbit şi despre reformele promovate de Executiv pentru a susţine mediul de afaceri şi despre importanţa Acordului de Asociere RM-UE în crearea condiţiilor necesare pentru dezvoltarea comunităţii de business şi ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor. „Am finalizat anul 2016 prin a stabiliza situaţia economică, îmi doresc ca aceiaşi energie şi efort să fie depuse în anul 2017, nu pentru gestionarea unei crize, dar pentru a asigura dezvoltarea, construcția şi creşterea economiei naţionale”, a subliniat Filip.

Ediţia din acest an a expoziţiei se desfăşoară cu genericul ”Prin calitate spre competitivitate” şi întruneşte peste 350 de agenţi economici.