Mii de oameni din centrul Italiei și-au petrecut noaptea sub cerul liber, în corturi, adăposturi improvizate sau la cunoștințe, după ce regiunea a fost devastaăa de cutremure, iar casele oamenilor au fost distruse.

Conform autorităților italieni, sunt 28.000 de sinistrați, însă autoritățile locale spun că peste 100.000 de oameni au rămas fără locuință în urma cutremurului, arată The Telegraph.

„Tot orașul s-a prăbușit, nu a mai rămas nimic. Este un dezastru, am văzut iadul”, a povestit Marco Rinaldi, primarul din Ussita.

Cutremurele care au zguduit Italia centrală în ultimele două luni ar putea continua într-un efect de domino devastator, cu un seism mare provocând altul de-a lungul sistemului de falii de sub lanțul muntos italian Apenini, a avertizat duminică un seismolog italian.

La Norcia, un burg pitoresc situat în regiunea Umbria, imagini ale televiziunii italiene au arătat rezidenţi adunaţi într-una dintre pieţe, precum şi mai multe clădiri prăbuşite, între care bazilica Sf Benedict, construită în secolul XIV şi care este pe jumătate distrusă.