Majoritatea restricțiilor, impuse de pandemia din țara noastră, ar putea fi ridicate începând cu 1 iunie 2020. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, după ședința tradițională cu șeful țării, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Sunt unele restricții care sperăm să se finalizeze la 31 mai. Aici mă refer în primul rând la activitatea piețelor din Chișinău și Bălți, la activitatea sectorului HoReCa. Sunt unele restricții, care au termenul extins până la 30 iunie. În acest context trebuie să remarc că noi vom analiza situația permanent, în cazul când vom avea posibilitatea aceste restricțiile le vom ridica mai devreme. Am văzut ce se întâmplă și în Europa, se creează premise de ridicarea restricțiilor inclusiv din faptul că  situația economică se agravează. Noi tot examinăm această situație. Cu un nivel înalt de probabilitate, de la 1 iunie vor fi ridicate marea majoritate a restricțiilor și la noi în țară”, a declarat Chicu.

Precizăm că starea de urgență în Republica Moldova a expirat pe data de 15 mai, tot atunci a fost instituită starea de urgență  de sănătate publică la nivel național, care este valabilă până pe 30 iunie