Parcursul European al Moldovei va continua indiferent de rezultatele prezidențialelor. Declarația a fost făcută de către susține prim-vicepreședintele Partidului Demorat și coordonatorul alianței de guvernare, Vlad Plahotniuc, pentru agenția Reuters.

„Brandul european revine”, a declarat Plahotniuc, subliniind că acesta va acționa ca un zid de apărare împotriva oricărei încercări a lui Dodon de a atrage din nou Moldova pe orbita Moscovei, prin abrogarea Acordului  de asociere cu UE pe care Chișinăul l-a semnat în 2014.

„Indiferent de rezultatul alegerilor, suntem convinși că vom fi în măsură să menținem atât stabilitatea, cât și calea geopolitică a țării, și anume integrarea în UE”, a declarat Vlad Plahotniuc pentru Reuters, care a fost preluat de cele mai prestigioase instituții de presă europene precum EuronewsDaily MailSwissinfo și The New York Times.

În același material, Reuters menționează că după o gravă criză politică și economică și un scandal de corupție, Republica Moldova își revine. „Economia și-a revenit și este în creștere, după o scădere de 0,5 la sută în 2015. Inflația s-a redus, iar FMI, în pofida scandalurilor, a aprobat luni un nou Memorandum în valoare de 179 de milioane de dolari”, mai scrie Reuters.