Anunțul a fost făcut de deputatul PPDA, Stela Macari, pe pagina sa de Facebook.

“Platforma DA rămâne fidelă principiilor sale și face un ultim efort pentru unitatea dreptei și a alianțelor sale tradiționale. Pornind de la aceste circumstanțe, Platforma DA, pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale.

Suntem profund convinși că miza adevărată a scrutinului în circumscripția 38 este testul pentru unitate. Rezultatul lui ne va ajuta să înțelegem care sunt adevăratele interese ale liderilor și partidelor politice de pe centru dreapta”, a scris deputata.

Potrivit ei, Platforma DA regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă.

“Cu toate acestea, considerăm că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene.

Pentru că propunerea noastră de a implica cei mai străluciți candidați ai diasporei în procesul alegerilor parlamentare parțiale pe circumscripții nu a dat roadele așteptate, ne vom consulta în continuare cu cetățeni asupra opțiunilor de a remedia această nedreptate pentru următoarele scrutine electorale.

Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie. În cazul în care partidele de centru-dreapta nu vor ajunge până atunci la un compromis privind rămânerea în cursă a unui singur candidat, vom îndemna alegatorii din circumscripția nr.38 să voteze persoana care va reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, dreptate și demnitate, justiție și valorile democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, pentru a nu permite dispersarea și pulverizarea voturilor și a facilita victoria unui exponent al structurilor antinaționale și antireformatoare”, a mai scris deputata.