Rareș Bogdan, unul din liderii actuali al Partidului Național Liberal, principalul partener politic al blocului ACUM din extern, a avertizat deputații din PAS și PPDA că o cooperare, sau chiar o alianță cu PSRM-ul, i-ar putea costa foarte mult, și-ar murdări foarte mult imaginea în fața alegătorilor, transmite telegraph.md.

Jurnalistul ales în calitate de europarlamentar pe listele PNL, îi îndeamnă pe deputații din blocul ACUM, să uite de o alianță cu PSRM, pentru a nu urma soarta PPCD-ului lui Iurie Roșca, care este sinonim cu trădarea din cauza cooperării cu PCRM-ul, condus de Vladimir Voronin. Această declarație a fost făcută de politician într-un interviu la Jurnal TV.

Rareș Bogdan afirmă că nu există nici o posibilitate de a crea o alianță cu PSRM. „Ei trebuie să rămână ceea ce sunt și să se lupte pentru cei i-au votat, pentru că orice fel de compromis cu ei îi va compromite. Iată, le dau exemplul cel mai cunoscut al Moldovei, anii 90 și celebrul Iurie Roșca. Ce simpatie publică și ce forță avea Iurie Roșca? Din cauza politicilor sale greșite, de a face alianțe și de a face tot felul de compromisuri, am văzut unde a ajuns”, a declarat Rareș Bogdan.

Anterior, și senatorul român Viorel Badea a declarat, în cadrul unei emsiuni televizate, că ACUM nu ar trebui să-şi înşele alegătorii, intrând în cârdășie cu PSRM.

rares bogdan moldova, ludovic orban moldova, nastase si pnl, nastase si orban, maia sandu si orban, parteneri externi acum, blocul acum pnl, blocul acum ppe, blocul acum johannes hahn, blocul acum alianta psrm

„Mie mi s-ar părea o coaliție contra firii. Fiecare dintre aceste partide a intrat în Parlament cu niște programe. Nu s-a discutat niciodată o coaliție între aceste partide cu viziuni contrare. În cazul în care ar coaliza, cele două partide, fiecare ar înșela așteptările alegătorilor”, a declarat Viorel Badea.

Amintim că astăzi, au fost organizate negocieri cu ușile închise între Blocul ACUM și PSRM, deși anterior, liderii PAS și PPDA spuneau că vor organiza negocieri cu prezența presei, pentru a asigura transparența evenimentului. Totodată, Andrei Năstase și Maia Sandu s-au întâlnit ieri cu vicepremierul Dmitrii Kozak al Federației Ruse, chiar dacă, comisarul UE pentru extindere, Johannes Hahn a dat de înțeles că acest lucru nu este văzut cu ochi buni de către Bruxelles.