Șapte tineri cu vîrste cuprinse între 16 și 24 de ani, care își au domiciliul în raionul Orhei și municipiul Chișinău, sunt suspectați de tîlhărie, comisă în satul Zorile, raionul Orhei.

La 8 decembrie, curent, o locuitoare a satului Zorile, raionul Orhei de 54 de ani, a alertat poliția din Orhei, pe faptul că a fost agresată fizic și deposedată de mai multe bunuri din locuință.

Victima a declarat că mai multe persoane, prin forțarea geamului, au pătruns în locuința sa, aplicîndu-i cîteva lovituri în regiunea feței, ulterior, imobilizînd-o la podea. Făptașii au sustras în mod deschis bani în sumă de 2100 lei, un notebook, o verighetă din aur și alte lucruri de preț, cauzîndu-i un prejudiciu material în sumă totală de peste 10 000 de lei.

În urma efectuării unui complex de măsuri speciale de investigație, întreprinse de ofițerii Direcției combaterea crimei grave, Centrul de analiză a informațiilor a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu  IP Orhei, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate si Cauze Speciale, Direcţia Generală Urmărire Penală a IGP și angajații BPDS ”Fulger” la 15 decembrie 2016 au fost stabiliți şi reţinuţi membrii grupării criminale, care au comis atacul tîlhăresc. Aceștia sau dovedit a fi cinci tineri cu vîrste cuprinse între  17 și  24 de ani și  două fete de 16 și 18 ani, locuitori ai raionului Orhei și municipiului Chișinău.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate de forțele de ordine la domiciliile  suspecţilor, au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri sustrase de la victimă, notebookul şi verigheta din aur, fiind vîndute deja de suspecţi.

Actualmente se stabileşte locul şi persoanele implicate, pentru a fi audiate pe marginea cauzei penale.

Suspecții și-au recunoscut vina parțial, două persoane au primit arest pentru 30 de zile, ceilalți fiind cercetați în libertate.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 188 alin. 2 Cod Penal al RM „Tîlhăria”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

În prezent se întreprind acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie în vederea întăririi bazei probatorii, dar şi pentru stabilirea apartenenței acestora la comiterea altor infracţiuni de acest gen, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.