Politologul Dionis Cenușa este de părerea că deciziile de joi, 23 aprilie, a Curții Constituționale, demonstrează că aceasta nu este controlată de președintele Igor Dodon. Într-o postare pe Facebook, analistul spune că mai degrabă, decizia cu privire la suspendarea creditului rusesc este o răzbunare a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

“Ceva timp in urma spuneam ca nu cred în conspirațiile legate de controlul asupra Curții Constituționale de echipa politica a lui Dodon. La început Curtea a suspendat legea adoptata prin asumare de răspundere de către Ion Chicu. După care tot Curtea a declarat legea neconstituțională.

Acum, judecători Curții îl demit pe Vladimir Turcan si numesc alt președinte al Curții. Următorul pas a fost blocarea creditului rusesc.

Cam niciuna din aceste acțiuni nu se leagă cu teoria conspirativă precum că Curtea aparține cuiva anume.

Apropo, creditul rusesc a fost blocat la sesizarea grupului Pro-Moldova, unde conduce (pardon) finul lui Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu.

Este o mică răzbunare a lui Plahotniuc împotriva lui Dodon si a Rusiei. Dar vedem daca este reușită sau nu”, a scris Cenușă.