Reformele iniţiate de Guvernul de la Chişinău au progresat în mod clar, iar acest lucru a determinat Comisia Europeană să înceapă demersurile pentru redeschiderea finanţării Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul român, Dacian Cioloş, venit într-o vizită oficială la Chişinău.

“Faptul că astăzi banii sunt deja în contul guvernului Republicii Moldova, că guvernul Republicii Moldova e pe cale de a încheia un acord cu FMI, că sunt reforme care au progresat în mod clar şi există această recunoaştere la nivelul Comisiei Europene.Chiar ieri am avut o discuţie cu comisarul european Hann şi mi-a confirmat că şi Comisia Europeană va începe demersurile pentru redeschiderea finanţării, asta arată că modul de muncă pragmatic pe care ni l-am propus de la bun început a dat rezultatele scontate”, a spus premierul român Dacian Cioloş.

Aceasta este prima vizită a lui Dacian Ciloş în țara noastră în calitate de prim-ministru al României.

Premierul român s-a mai întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, dar şi cu şeful statului, Nicolae Timofti.

De asemenea, Dacian Cioloş a avut întrevedere cu membrii societăţii civile, dar şi cu reprezentanţii partidelor de opoziţie şi extraparlamentare.