Persoanele care spun că nu trebuie procurată prima de asigurare medicală nu fac decât să demonstreze lipsă de respect față de medicii din Moldova, care astăzi stau în prima linie de luptă cu pandemia provocată de coronavirus. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă.

Șeful statului a amintit că potrivit legii, toți cetățenii Republicii Moldova, cu excepția pensionarilor, copiilor și unor categorii de populație, achită obligatoriu polița de asigurare medicală. Șeful statului a făcut un apel către cetățeni și politicieni să demonstreze solidaritate cu angajații din sistemul medical din țară.

”Vă îndemn să contribuim împreună și cei care locuiesc în Moldova, și cei care revin acum acasă”, a declarat Dodon.

Președintele a solicitat retragerea din judecată a cererii de atacat împotriva deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale prin care moldovenii care revin acum în țară sunt obligați să procure polița medicală.

”Vreau ca acești politicieni să manifeste solidaritate cu toți cetățenii Republicii Moldova și să susținem sistemul medical, care ne acordă ajutor atunci când avem nevoie”, a declarat președintele.

Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă a rămas la nivelul anilor 2014–2019, în cuantum de 4056 de lei.