Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a adresat astăzi un mesaj de felicitare ministrului Afacerilor Externe şi Cooperării al Spaniei, Alfonso Dastis, în contextul celebrării celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Regatul Spaniei.

Dialogul moldo–spaniol a cunoscut o evoluţie ascendentă, fiind bazat pe respect şi susţinere reciprocă, se arată în mesaj. De asemenea, viceprim-ministrul Andrei Galbur a exprimat mulţumiri oficialului spaniol pentru asistenţa oferită ţării noastre pe parcursul acestei perioade, cât şi pentru sprijinul acordat în vederea implementării reformelor asumate prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Republica Moldova va întreprinde şi pe viitor eforturi în vederea aprofundării şi avansării graduale a dialogului bilateral pe o serie de dimensiuni de o importanţă majoră, a dat asigurări Galbur.

Tot astăzi, Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării al Regatului Spaniei a difuzat un comunicat de presă al Guvernului spaniol cu ocazia împlinirii a unui sfert de veac de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Republica Moldova.