Procurorul general interimar Eduard Harunjen, susține că fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA Mihail Gofman dă dovadă de lașitate, după ce a făcut declarații televizate, după care a evitat să se prezinte la audieri pentru a depune mărturii, scrie Infomoldova.net, citat de 24h.MD.

„Dl Gofman, ca fost ofițer, dă dovadă de lașitate. A lansat niște acțiuni în spațiul public și pe urmă nu vine la audieri. Nimeni nu are de gând să-l rețină, ca martor. Nimeni nu l-a reținut când a fost anchetă pe el, când voi ați investigat averea lui”, a declarat procurorul într-un interviu pentru ZdG.

Întrebat ce cunoaște despre implicarea fostului șef de la CNA în așa-zisa anchetă care ar fi în desfășurare în SUA privind furtul miliardului, Harunjen a spus că nu ezistă nici o anchetă,  este doar scrisoarea unui ONG care are scopul de a face spectacol.

„Noi avem o scrisoare oficială de la Ambasada SUA, care ne-a spus că ceea ce face Gofman în SUA nu are nimic în comun cu Guvernul SUA”, a subliniat procurorul general interimar.

În același context, Eduard Harunjen mai afirmă că Mihail Gofman ar urmări alte scopuri decât cele de a ajuta procurorii să avanseze în investigații.

“Grupul (secret despre care a vorbit Gofman, creat în vara anului 3013) nu a dat nicio concluzie și nu a făcut nicio analiză. Astfel, declarațiile dlui Gofman ne fac să credem că urmăresc alte scopuri decât cele de a ne ajuta să avansăm în investigații. Se operează cu date eronate și se manipulează. Îmi pare rău că și presa preia uneori informații fără să le verifice…”, a precizat el.