12 companii, membre ale Asociației Moldova Fruct, participă în perioada 8-10 februarie 2017 la a 25-a ediție a târgului internațional Fruit Logistica”, în Berlin.

Fruit Logistica” este cea mai mare expoziție europeană dedicată produselor alimentare proaspete. Se desfășoară anual în capitala Germaniei și întrunește peste 2.800 de companii participante și peste 70.000 de vizitatori în fiecare an. 

“Este îmbucurător faptul că după o anumită pauză, producătorii din Republica Moldova sunt prezenți într-un număr atât de mare, la un eveniment de asemenea anvergură. Atât calitatea produselor expuse, cât și modul lor de prezentare este exemplar și, la o distanță de 5 ani, progresul este vizibil”,  susține Oleg Serebrian, Ambasadorul Republicii Moldova în Germania.

Cei mai mari producători, procesatori și exportatori de fructe din țară au posibilitatea de a-și expune produsele, de a studia inovațiile mondiale în domeniu și de a întâlni potențiali parteneri de afaceri, reprezentanți ai rețelelor de comerț cu amănuntul și en-gros.

Participarea companiilor din Republica Moldova la “Fruit Logistica” a fost posibilă cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), prin intermediul unui proiect finanțat de Guvernele Norvegiei și României, cu suportul financiar al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) și în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Asociația Moldova Fruct.

Din 2011, PNUD Moldova și Asociația Moldova Fruct susțin producătorii și exportatorii moldoveni pentru participarea la acest eveniment important.