Astăzi, polițiștii au reținut doi bărbați, locuitori ai satului Sărata Galbenă, aceștia fiind suspectați de trafic de droguri. Suspecţii riscă mai mulţi ani de puşcărie.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate ai Ministerului Afacerilor Interne, în comun cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare au identificat și reținut doi bărbați de 35 și 42 de ani, locuitori ai satului Sărata Galbenă, din raionul Hâncești, suspectaţi de trafic de droguri, se arată într-un comunicat de presă. În timpul reținerii, aceștia aveau asupra lor o geantă în care se aflau 50 de pahare de paie uscate și fărâmițate de mac.

În urma perchezițiilor de la domiciliile suspecților au fost depistate 45 de plase în care erau ambalate 105 plante de „Canabis”, precum şi o sacoșă cu plante de marijuana. Plantele de mac şi canabis erau crescute în propriile gospodării. Dacă drogurile ar fi fost comercializate, aceştia ar fi obţinut un venit de aproximativ 100 de mii de lei.

Persoanele respective au fost reţinute pentru un termen de 30 de zile. Ei riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de pînă la 4 ani.