Republica Moldova şi Ucraina intenționează să-și intensifice cooperarea economică, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei. Despre acest aspect au discutat vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, și membrii Guvernului Ucrainei, în cadrul unei întrevederi de la Kiev.

După cum informează 24h.MD, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Ucrainei, Vladimir Kistion, au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de implementarea unor proiecte bilaterale în domeniul infrastructurii, cooperarea în sectorul energetic şi protecţia mediului ambiant.

Octavian Calmîc și Alexandr Daniliuc, ministrul Finanţelor al Ucrainei, copreşedintele părţii ucrainene a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică, au abordat problemele actuale de pe agenda bilaterală, printre care reglementarea raporturilor de proprietate, demarcarea frontierei de stat, asigurarea funcţionării Centralei Hidroelectrice de la Dnestrovsc.

În context, Octavian Calmîc a intervenit cu propunerea de a organiza în viitorul apropiat la Chişinău o întrevedere a copreședinților în format extins, în cadrul căreia să fie stabilită agenda și data exactă a următoarei şedinţe ordinare a Comisiei.

De asemenea, a avut loc un schimb de opinii referitoare la colaborarea cu Fondul Monetar Internaţional şi interacţiunea celor două state în cadrul BERD.