Autoritățile transnistriene nu vor admite foametea locuitorilor regiunii. Asigurarea vine din partea lui Evgheni Șevciuk, șeful republicii autoproclamate, în contextul problemelor privind intrarea valutei străine în Transnistria, relatează 24h.MD.

După cum scrie „Novosti Pridnestrovia”, penuria de valută se atestă la rețelele comerciale care dețin în conturi ruble”.

Șevciuk a precizat că agenții economici care importă produsele alimentare din străinătate trebuie să poată oricând să-și convertească banii din cont în valuta necesară.

„Există un dezechilibru al valutei. Această criză ar putea fi evitată, dacă ar fi adoptate deciziile oportune. Însă criza a fost creată în mod artificial și cifrele denotă că cererea de valută continuă să depășească oferta. Cu regret, acest lucru duce la crearea unei piețe de valută tenebre”, a declarat șeful Transnistriei.

Potrivit lui, discuțiile despre foametea din stânga Nistrului care au devenit tot mai frecvente în ultima perioadă se află sub monitorizarea permanentă a Consiliului de Securitate și Consiliului de Stat. „Toate preocupările ar fi putut fi evitate, însă competențele privind reglementarea valutară aparțin Băncii Republicane Transnistrene și Consiliului Suprem. Sunt convins că în Transnistria nu va fi foamete. Organele administrației publice nu vor admite acest lucru”, a specificat Șevciuk.