Sute de polițiști și carabinieri din toată țara au fost în teren, în noaptea de 26  octombrie curent, pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

 Astfel, în vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță în comunitate, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului infracțional,  angajații Inspectoratului General al Poliției au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă.

Forțele de ordine au patrulat cartierele, străzile și locurile identificate, mai greu accesibile, neiluminate pe timp de noapte, obiective de infrastructură, case și gospodării părăsite, care prezintă un risc sporit de comitere a infracțiunilor și contravențiilor.

De asemenea, polițiștii au vorbit cu cetățenii despre infracțiunile ce se pot comite în stradă, măsurile de precauție și riscurile existente în vederea neadmiterii victimizării acestora. Totodată,  au fost solicitate sugestii  în vederea eficientizării activității de patrulare în localitățile deservite.

 Scopul acestora este de a asigura, prin activităţile desfăşurate, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii, creşterea calităţii serviciului de ordine şi siguranţă publică în beneficiul cetăţeanului.

Astfel, polițiștii au constatat circa 200 de contravenții, printre care huliganism, tulburarea ordinii publice precum și consumul de alcool. 

 Acțiunile de acest gen vor fi efectuate, în continuare, pentru menținerea, asigurarea ordinii publice şi creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.