Procurorii și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate examinează un dosar de contrabandă în proporții deosebit de mari, anunță Sputnik.md.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate efectuează în această dimineață percheziții în cadrul unui dosar de contrabandă. Potrivit informațiilor operative, în Moldova funcționa o schemă de bine pusă la punct de control a contrabandei. Suspecții introduceau ilegal în țară îmbrăcăminte și încălțăminte fără acte de însoţire, care erau comercializate ulterior în piețe și centre comerciale, fără achitarea impozitelor. Investigațiile au demarat încă din luna august. Oamenii legii au descoperit mărfuri nedeclarate în valoare de peste jumătate de milion de lei. Mai multe persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

„Procurorii anticorupţie în comun cu SIS efectuează percheziţii în cadrul unui dosar de contrabandă în proporţii deosebit de mari cu mărfuri de larg consum. Percheziţiile au loc la Chişinău, Bălţi şi Străşeni, la domiciliile şi în birourile suspecţilor, fiind vorba în total de nouă adrese”, a comunicat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.