Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) conduce detașat în topul formațiunilor politice din Republica Moldova. Potrivit sondajului de opinie publică prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, pentru PSRM ar vota 44 la sută din totalul de respondenți deciși, scrie 24h.MD.

Socialiștii sunt urmați în top de Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota de două ori mai puțini respondenți în comparație cu PSRM. Astfel, PAS ar accede în Parlament cu 21,4 procente.

A treia formațiune care trece pragul electoral, potrivit sodajului, este PDM. Pentru democrați ar vota 10 la sută dintre cetățenii care au o opțiune de vot.

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr ar trece la limită pragul electoral. Pentru ei și-ar da votul 6,3 la sută. Sub prag rămâne Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, pentru care ar vota 5,8 la sută dintre cei deciși. Aceștea sunt urmați de Partidul Șor cu 4,8% și Partidul Nostru cu 3%.

Sondajul ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova” a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie, pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de +;-3%.