Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rămâne lider în topul preferințelor moldovenilor. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri directe pentru postul de președinte al țării, pentru Igor Dodon ar vota circa 44 la sută dintre cetățenii deciși, transmite 24h.MD.

Potrivit sondajului de opinie prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova”, Igor Dodon are cele mai mari șanse să obțină al doilea mandat la Președinție. Pentru actualul șef al statului ar vota aproximativ 44 la sută dintre respondenții deciși, la o distanța mare de următorul clasat, lidera PAS, Maia Sandu, pentru care și-ar da votul doar 25,5 la sută dintre cetățenii deciși.

Pe poziția a treia în topul preferințelor moldovenilor se află președintele PDM, Pavel Filip. Pentru acesta vota 9,5 la sută dintre respondenții deciși.

Președintele PPDA, Andrei Năstase, este susținut doar de 7,7 la sută dintre cetățenii deciși care au participat la acest sondaj.

Sondajul ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova” a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie, pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de +;-3%.