Universitățile din România își vor prezenta ofertele de studii tinerilor din Moldova, în cadrul unui Târg organizat la Chișinău, Bălți și Cahul, în perioada 15-18 iulie curent. Anunțul a fost făcut ieri, la o conferință de presă, de reprezentanți ai Federației Asociațiilor de Basarabeni din România, informează 24h.MD.

Astfel, Târgul va fi organizat la Chișinău pe 15 și 16 iulie. La Bălți ofertele vor fi prezentate pe 17 iulie. În ziua următoare târgul va ajunge și la Cahul.

Amintim că, pentru anul de studii 2016-2017, România oferă pentru cetăţenii moldoveni 1570 de burse pentru învăţământul preuniversitar; 3190 de burse pentru studii superioare și 700 de burse master.

Comisiile de recepționare a dosarelor și-au început deja activitatea în Republica Moldova. Primii care și-au putut depune dosarele au fost doritorii din sudul țării. La Cahul, comisia a activat ieri și astăzi. Pentru învăţământul superior – comisia va activa în perioada 28-30 iulie. Ambele sesiuni se vor desfăşura la sediul Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Cahul.

La Chişinău, comisia va activa în perioada 13-14 iulie – pentru învăţământul preuniversitar, şi în zilele de 22, 23, 25, 26 iulie – pentru învăţământul superior. Ambele sesiuni se vor desfăşura la sediul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, din Chișinău.

La Bălţi, comisia va avea program în perioada 15-16 iulie – pentru învăţământul liceal şi, respectiv, în perioada 18-20 iulie – pentru învăţământul superior. Ambele sesiuni se vor desfăşura la sediul Universităţii „Alecu Russo”, din Bălți.