Pentru astăzi, 22 iunie, meteorologii prognozează temperaturi de 35 – 37 °C pe parcursul zilei și 18 – 20°C noaptea, comunică 24h.MD.

În acest context, șoferii şi pietonii sunt sfătuiţi să evite deplasările atunci când afară este foarte cald, mai ales între orele 12.00 şi 18.00.

Recomandările au fost făcute de Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) în legătură cu creșterea bruscă a temperaturii aerului în Moldova.

Precizăm că temperatura aerului în țară se apropie de nivelul record pentru luna iunie, de aceea inspectorii de patrulare au venit cu un șir de recomandări. Dacă totuşi pornesc la drum, conducătorii auto sunt îndemnaţi să utilizeze sistemele de climatizare, să facă pauze dese la umbră pentru a se putea odihni şi pentru a se hidrata, să verifice presiunea din roţi şi gradul de uzură a cauciucurilor, au menționat reprezentanții INP.

Inspectorii de patrulare atrag atenţia conducătorilor auto că temperaturile extrem de ridicate pot cauza o creştere a numărului de accidente rutiere. Potrivit sursei citate, neatenţia şoferilor, disconfortul sau relaxarea din timpul vacanţei şi a perioadei concediilor pot determina numeroase incidente neplăcute în trafic.

Precizăm că până pe 23 iunie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este în vigoare Cod galben de caniculă. Sinopticienii prognozează menținerea temperaturilor înalte cel puțin până săptămâna viitoare, când temperatura ar putea depăși 40 de grade.