Uniunea Europeană prelungește sancțiunile economice impuse Federației Ruse după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în primăvara anului 2014, scrie Le Figaro.

Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, marţi, prelungirea cu şase luni a sancţiunilor economice impuse Rusiei în vara anului 2014.

„Aceste sancțiuni vor fi extinse cu șase luni, iar alte discuții referitoare la ridicarea lor vor fi legate de aplicarea acordurilor de la Minsk”, a declarat o sursă diplomatică de la Bruxelles, citată de Interfax.

Acum, Consiliul European va trebui să confirme decizia luată la nivel de ambasadori. Nu este clar când se va întâmpla aceasta, dar în orice caz ar urma să aibă loc înainte de summitul UE din 28-29 iunie.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat vineri pregătit să facă un pas înainte către europeni, asigurându-i că nu este „ranchiunos” după tensiunile cu blocul comunitar, care a decis în aceeaşi zi să prelungească cu încă un an sancţiunile economice impuse Crimeei, transmite AFP.