Tragedie pentru o familie de moldoveni stabiliți în Italia, fetița lor de doar 3 ani a murit în urma complicațiilor provocate de coronavirus. Potrivit il Dolomiti, micuța suferea de o boală ereditară pentru care nu exista tratamet și care distrugea treptat celulele nervoase.

Fetița a decedat în Secția de Pediatrie a spitalului din Padova, chiar în ajunul Revelionului. Potrivit medicilor, aceasta este a 36 victimă care s-a stins din viață la această vârstă în Italia și primul deces pediatric din regiunea Veneto. 

„La început părea că copiii sunt aproape imuni la virus, dar acum sunt printre principalii protagoniști ai acestui nou val, în ultimele 8 săptămâni s-a înregistrat o creștere exponențială a cazurilor”, a precizat Liviana Da Dalt, directoarea Secției Sănătatea Femeii și Copilului a Spitalului Padova care a anunțat decesul micuței.

Potrivit presei italiene, părinții fetiței sunt originari din raionul Nisporeni și sunt stabiliți de mai mulți ani în provincia italiană Veneto. Fetița era singurul copil al familiei.