Donald Trump, potenţialul candidat republican la preşedinţia SUA, a cerut demisia preşedintelui Barack Obama ca urmare a atacului din statul Florida, soldat cu 50 de morţi.

„În declaraţiile făcute, preşedintele Barack Obama a refuzat într-un mod ruşinos să rostească sintagma «islam radical». Doar pentru asta şi ar trebui să demisioneze”, a declarat Donald Trump, citat de publicaţia The Boston Globe.

După atac, Barack Obama a afirmat că este vorba de „un act terorist şi de un act de ură”, scrie mediafax.ro, citat de 24h.MD.

Amintim că un cetăţean american de origine afgană a împuşcat mortal 50 de oameni într-un club gay din oraşul Orlando. Conform familiei atacatorului, bărbatul era nemulţumit de legalizarea căsătoriilor gay, dar autorităţile încearcă să prezinte atacul ca fiind de tip terorist.

Donald Trump a criticat-o şi pe Hillary Clinton, potenţialul candidat democrat la funcţia de preşedinte. „Dacă Hillary Clinton, după acest atac, încă nu poate pronunţa cuvintele «islam radical», ar trebui să se retragă din cursa electorală prezidenţială”, a subliniat Trump.

În întreaga lume au fost organizate ceremonii de comemorare a victimelor atacului armat de clubul din oraşul american Orlando, Florida, în urma căruia au murit 50 de persoane, relatează Associated Press pe pagina electronică.

Primăria oraşului Tel Aviv a fost iluminată duminică în culoriile curcubeului, în semn de solidartitate, în timp ce membrii comunităţii LGBT s-au strâns în oraş să aprind lumânări.

Turnul Eifel a fost iluminat luni în culorile drapelului LGBT, a anunţat Primăria Parisului.