Fostul președinte al Veneto Banca a fost arestat în Italia și i-au fost sechestrate zeci de milioane de euro, scrie 24h.MF.

Garda Financiară din Italia a efectuat zeci de percheziții la persoane care au legături cu fraudele descoperite la Veneto Banca, fiind pus sechestrul a 45 milioane de euro, scrie repubblica.it.

De asemenea, a fost dispus arestul lui Vincenzo Consoli, fostul Președinte al Veneto Banca, acesta fiind plasat în arest la domiciliu. El a mai deținut funcția de vice-președinte al Consiliului de Administrare la Eximbank în perioada 2016-2014.

Autoritățile italiene au sechestrat 1,8 milioane pe conturile bancherului, pentru fraude care au fost comise în perioada 2013-2014.

„Am aflat despre arestul fostului Președinte Veneto Banca, Vincenzo Consoli și am fost uimită de timpul care a fost ales. Să arestezi o persoană ca măsură preventivă este ceva grav. Totuși acest lucru se întâmplă la un an după ce nu mai deține această funcție și nu este un pericol de fugă sau de distrugere a probelor. Este un lucru pe care nu îl înțeleg”, a declarat Giovanni Schiavoni vice președintele băncii italiene și fondatoarea Asociației acționarilor Veneto Banca.

Actualul Președinte Veneto Banca Cristiano Carrus afirmă că „Banca pe care o conduc are cel mai mare interesa de a face claritate totală ceea ce s-a întâmplat în trecut, iar noul Consiliul de Administrație care va prelua funcția începând cu 8 august, va întreprinde acțiuni pentru a determina cine se face responsabil de colapsul băncii”.

De remarcat că în 2014 Veneto Banca a raportat pierderi de aproape un miliard de euro și 882 milioane de euro în 2015. În prezent banca a fost preluată de fondul de investiții Atlante, care reprezintă o inițiativă a guvernului italian care își propune salvarea băncilor care se află în dificultate.

Gupul bancar Veneto Banca este unicul acționar al Eximbank din Republica Moldova.