Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană efectuează o vizită de trei zile la Chişinău și la Tiraspol, în perioada 22-24 iunie, pentru a discuta procesul de negocieri, transmite 24h.MD.

Agenda cuprinde întrevederi cu preşedintele Parlamentului RM, Andrian Candu, cu prim-ministrul Pavel Filip, cu vicepremierul pentru Reintegrare şi reprezentantul politic în procesul de negocieri, Gheorghe Bălan, precum şi cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur.

La Tiraspol, Ambasadorul Meier-Klodt se va întâlni cu liderul transnistrean Evgheni Şevciuk, cu şeful Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski, şi cu negociatorul principal din partea Transnistriei Vitali Ignatiev.

De asemenea, în cadrul vizitei sunt prevăzute întâlniri cu ambasadorii rezidenţi ai mediatorilor şi observatorilor în cadrul procesului „5+2″, pentru a continua cu suportul partenerilor internaţionali coordonarea privind avansarea procesului.

Rezultatele vizitei Reprezentantului Special al OSCE vor fi prezentate vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău.