Peste 500 de mii de semnături au colectat socialiștii timp de trei săptămâni în susținerea lui Igor Dodon la funcția de președinte. Cel puțin asta susține liderul socialist, care a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală 25 de mii dintre acestea, adică numărul maxim de semnături permis de lege. Dodon s-a arătat convins că cel puțin cei 500 de mii de semnatari ai săi îl vor susține și la scrutinul prezidențial.

„Potențialul politic, organizatoric al partidului, ne-au permis să colectăm peste 500 de mii de semnături. Astăzi la CEC vor fi depuse 25 de mii de semnături. Celelalte rămân drept bază de date pentru partid. Este un potențial, este o încredere față de candidatura mea și cel puțin acești 500 de mii de semnatari vor vota pentru candidatura noastră, pentru mine, în alegeri. Vom lupta pentru a învinge în turul I, iar dacă vor fi două tururi, vom învinge în turul II”, a spus Igor Dodon după depunerea semnăturilor la CEC.

Potrivit socialistului, „mai puțin contează locul în buletinul de vot”, contează faptul că, în cazul candidaturii mele, oamenii au semnat benevol”.

Igor Dodon a avut și o adresare către oponenții săi politici pe care i-a rugat să se abțină de la atacuri reciproce. „Pericolul numărul 1 este guvernarea coruptă, oligarhică, și unioniștii. Noi vom spune clar ce înseamnă oligarhii la guvernare și care este perizcolul unioniștilor. Moldova are viitor doar fără oligarhi și unioniști”, a mai spus liderul socialist.