Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, aflat la Bruxelles, o întrevedere cu Dorel Fronea, Vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România. Întrevederea s-a desfășurat în cadrul sesiunilor anuale ale Consiliului Organizaţiei Mondiale a Vămilor (OMV).

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, oficialii au remarcat relațiile speciale de colaborare și parteneriat strategic între cele două autorități vamale și au discutat despre perspectivele de consolidare în continuare a colaborării vamale bilaterale.

În acest context, Vitalie Vrabie și Dorel Fronea au convenit asupra organizării în viitorul apropiat a întrevederii ambelor autorități vamale pentru discutarea subiectelor actuale ale colaborării bilaterale.

De asemenea, oficialii au discutat pe marginea subiectelor privind dezvoltarea instrumentelor de facilitare a comerțului, simplificarea trecerii frontierei și schimbul de informații.

Un puternic accent a fost pus pe consolidarea cooperării transfrontaliere în vederea combaterii traficului ilicit cu mărfuri, în special a contrabandei cu țigarete.