Veste bună pentru șoferii disciplinați. Poliția de Patrulare nu ava mai avea voie să oprească șoferii în trafic fără un motiv întemeiat. Decizia a fost luată la ședința Partidului Democrat de astăzi și anunțată de liderul democraților, Vlad Plahotniuc. Astfel, de acum înainte, polițiștii nu vor mai avea voie să oprească șoferii în trafic decât atunci când ultimii încalcă legea sau când au loc operațiuni speciale alte poliției.
”S-a constatat, că în loc de 300 de agenți de poliție rutieră, astăzi avem peste o mie, și toți nu fac altceva decât să oprească mașini, în special fără motiv, așa-zise controale de rutină, care devin în realitate hărțuire a oamenilor si generatoare de corupție. Împreună cu colegii, am solicitat de la responsabilii din Guvern să ia măsuri pentru a pune capăt acestor abuzuri”, spus liderul PDM.
Potrivit lui Vlad Plahotniuc, oamenii trebuie lăsați să circule în pace, atâta timp cât nu au comis încălcări, iar poliția trebuie să se concentreze pe intervenția în cazuri concrete de ilegalitate în trafic.
”Trebuie să fie rapid identificați și sancționați cei care au consumat alcool sau se comportă violent la volan. Însă, de fiecare dată, urmează să fie respectate normele legii”, a adăugat Vlad Plahotniuc