Actualul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, din ultimii trei premieri care au fost la guvernare. Cel puțin asta arată datele unui sondaj socio-politic, realizat de compania „Intellect Group”.

Astfel, la întrebarea „din ultimii trei premieri, care vi s-a părut că a fost cel mai bun pentru RM”, 37,8 % din respondenți au răspuns Pavel Filip. Pe locul doi se clasează Valeriu Streleț cu 14,0 % și Chiril Gaburici a acumulat 7,1 %.

„Chiar dacă încrederea în Pavel Filip ca prim-ministru a început să crească, este nevoie să reîntoarcă și încrederea societății în Guvern ca instituție de stat, pierdută de prim-miniștrii precedenți”, a declarat directorul companiei „Intellect Group”, Ian Lisnevschi.Totodată, potrivit datelor sondajului, 12,8 % au multă încredere în Guvernul condul de Pavel Filip și 2, 8 % au foarte multă încredere.

De asemenea, dacă cetățenii ar avea posibilitatea de a alege în mod direct premierul, majoritatea respondenților au optat pentru Pavel Filip (16,8 %). Pe locul doi se află Renato Usatîi cu 15,8 %, pe al treilea loc clasându-se Maia Sandu cu 13,5 %.

Sondajul a fost realizat în perioda 11-24 iunie 2016, pe un eșantion de peste 1800 de persoane, în 35 de localități din țară.