Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Franceze în Republica Moldova îşi sistează activitatea. Astfel, începând cu data de 1 iulie 2016, competenţele consulare vor fi transferate către Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Franceze la Bucureşti, informează 24h.MD.

Astfel, pentru servicii consulare cetăţenii Republicii Moldova urmează să se adreseze la secţia consulară a Ambasadei Republicii Franceze la Bucureşti de pe str. General Christian Tell nr. 6, sectorul 1, sau apelând la numărul de telefon: (0040-21) 303 10 00.  Programul de lucru cu publicul: luni – vineri între orele 08:30 – 13:00 şi 14:00 – 17:30.

Totuși, misiunea diplomatică franceză la Chişinău va asigura în continuare protecţia consulară a cetăţenilor francezi aflaţi în Republica Moldova.

Pentru alte precizări, cetăţenii Republicii Moldova pot apela şi la Centrul de Apel al MAEIE, la următoarele numere de telefon:

– din Republica Moldova de pe număr fix: 080090990 (apel gratuit)

–  din străinătate şi de pe mobil: +373 22 788 722.

Precizăm că Ambasada Franţei este nevoită să-şi caute un nou sediu la Chişinău, după ce în preajma Ambasadei a răsărit un imens complex rezidenţial. Lucrările de construcţie, care au loc în lipsa unei autorizaţii, le dau bătăi de cap reprezentanţilor corpului diplomatic, care spun că nu pot activa din cauza zgomotului infernal şi a obiectelor care, din când în când, cad de pe şantier. Ambasada s-a adresat Ministerului Afacerilor Externe, dar problema nu a fost soluţionată.