Lucrătorii de la Spații Verzi amenință cu greva, în cazul în care angajatul reținut ieri, în cazul femeii strivite mortal de un arbore pe strada Vasile Lupu, nu va fi eliberat. Potrivit şefului-adjunct al insituției, copacul prăbușit era verde și nimeni dintre locatari nu a cerut tăierea acestuia, comunică 24h.MD.

„Vrem să preîntâmpinăm că, dacă colegul nu va fi eliberat, vom face grevă să demonstrăm că în condițiile nostre, cu finanțarea noastra, cu tehnica noastră, colectivul mic, noi nu reușim să mergem la toate adresele. Copacii sunt bătrâni. De aceea nu trebuie fără nicio expertiză să învinuim așa omul”, a declarat şeful Asociaţiei de gospodărire a „Spaţiilor verzi”, Eliferie Haruța.

„A fost un caz extrem, nimeni nu poate fi protejat de așa ceva. Nu poate fi vorba despre neglijență în serviciu. Copacul care s-a prăbușit era unul verde. Copacul era sănătos și chiar oamenii au zis că nu au cerut să fie tăiat acest copac. Procuratura să fie atentă la decizii”, a spus şeful-adjunct al Întreprinderii Spații Verzi, Galina Leahu.

Amintim că șeful Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” din sectorului Buiucani al capitalei a fost reţinut ieri. Funcţionarul este bănuit de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei persoane.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la şase ani închisoare.