În primele zile ale anului 2017  angajații Serviciului Mobil Urgent de Reanimare și Descarcerare au acționat în  peste 70 de cazuri.  Oamenii au solicitat ajutorul calificat în urma traumatismelor, dar și în cazuri de transportare la spital sub îngrijiri calificate a persoanelor cu maladii severe.

O femeie în vîrstă de 66 de ani din municipiul Bălți a fost transportată ieri la Spitalul de Neurologie din capitală după ce starea acesteia s-a agravat, iar medicii au solicitat echipajul SMURD pentru ca pacienta să fie îndreptată de urgență la Chișinău. Pe parcursul drumului femeia a fost monitorizată strict întrucît acesta era conectată la respirație artificială. Medicii și paramedicii SMURD au reușit să aducă pacienta fără ca acesta să suporte complicații.

Tot ieri un bărbat în vîrstă de 64 de ani din localitatea Paciu, raionul Cahul  a solicitat ajutorul echipajului SMURD după ce s-a lovit la cap. Echipa de intervenție a acordat asistența necesară persoanei și l-au transportat la spitalul raional.

Conform datelor operative, doar pe parcursul ultimelor 24 ore, echipajele SMURD din nordul și sudul țării au intervenit în 13 situații de risc.