Aproximativ 700 de locuri de muncă urmează să fie create, ca urmare a intenției companiei „Fujikura” de a-și lansa producția pe piața din Republica Moldova, transmite 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul întrevederii pe care a avut-o prim-ministrul Pavel Filip cu președintele Fujikura Automotive Europe, Kimio Koizumi.

Pavel Filip a salutat această intenţie a investitorului, menţionând că obiectivul Guvernului este creşterea nivelului de trai al populaţiei, iar aceasta înseamnă investiţii în economia ţării, noi locuri de muncă şi salarii decente.

La rândul său, Președintele Fujikura Automotive Europe, Kimio Koizumi, a arătat că intenţionează să-și realizeze producția în Republica Moldova începând din luna august a acestui an.

În prezent, sunt angajate persoanele care vor activa la uzină.

„Suntem interesaţi să fim prezenți și foarte activi în Republica Moldova. Dacă lucrurile vor merge aşa cum ne dorim, în următorii doi ani şi jumătate ne vom extinde afacerile şi vom angaja până la trei mii de persoane”, a menționat președintele Fujikura Automotive Europe.

Compania Fujikura planifică la prima etapă realizarea proiectului investițional pe teritoriul Zonei Economice Libere (ZEL) Expo Business Chișinău, cu posibilitatea extinderii în Cahul, unde a fost deschisă o subzonă a ZEL Bălți.

Mențșionăm că Fujikura este un producător mondial de sisteme electrice în automotive, electronică și telecomunicații cu peste 53 de mii de angajați la nivel global, cu o cifră de afaceri care depășește cinci miliarde USD. Fujikura Automotive Europe este prezentă în Germania, România, Spania și, recent, a deschis fabrici noi în Ucraina și Rusia.