Apicultorii din nordul Moldovei au fondat o organizaţie regională proprie. Preşedintele organizaţiei este Gheorghe Carpovici, comunică 24h.MD.

Cei 12 apicultori fondatori au aprobat marţi regulamentul şi au ales organele de conducere.

De menționat este că lansarea organizației a avut loc în cadrul proiectului „Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, iniţiat de Agenţie în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi finanţat din asistenţa oficială în scopuri de dezvoltare din partea României. Valoarea totală a proiectului este de 157,3 mii euro.

Proiectul „Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova” are drept scop dezvoltarea durabilă a apiculturii în regiunea de nord prin elaborarea unui sistem de achiziţionare, depozitare, procesare şi ambalare a produselor apicole la nivel regional. Iniţiativa a fost pregătită în cadrul proiectului comun în domeniul dezvoltării regionale, finalizat în anul 2014 cu implicarea instituţiilor de stat din România şi Franţa.

Asociația urmează a fi înregistrată la Ministerul Justiţiei.