Astăzi se împlinesc șapte luni de la reţinerea fostului premier Vlad Filat. Despre aceasta a reamintit politicianul pe pagina sa de Facebook, calificând reținerea drept „o lovitură de teatru prin care „nobilii europeni” au eliminat ultimul obstacol în drumul acaparării definitive a țării noastre”.

Politicianul a menţionat că sunt şapte luni de când este condamnat la tăcere şi şapte luni „în care justiția și-a închis ușile și reinventează sensul sintagmei – proces echitabil”.

Vă prezentîm mai jos mesajul integral postat de către politician:

„Zilele acestea s-au împlinit șapte luni de când printr-o lovitură de teatru „nobilii europeni” au eliminat ultimul obstacol în drumul acaparării definitive a țării noastre. Șapte luni de când sunt condamnat la tăcere, pentru că cele mai mari injustiții se fac atunci când odată cu libertatea ți se fură și dreptul de a vorbi.

Șapte luni în care justiția și-a închis ușile și reinventează sensul sintagmei – proces echitabil.

Am pledat și voi pleda ca acest „proces echitabil” să fie unul public, ca oamenii să vadă cât de putred este acest dosar și să se convingă singuri cât de abuzivă și selectivă poate fi justiția de buzunar.

Este clar pentru toți cât de politizat este acest dosar, cred că de asta cei care l-au desenat își ascund „opera” de propriul popor.

Doar oamenii care au ce ascunde și care se tem, își încuie ușile.

Am să lupt până la capăt ca să-mi demonstrez nevinovăția și atunci istoria ne va judeca, nu justiția de buzunar”.

Reamintim că Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie 2015, iar ulterior arestat. Vlad Filat este acuzat de corupere pasiva şi trafic de influenţă, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat în ultimii ani bani şi bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari.