Decizia de redenumire a bulevardului Moscova din Kiev în bulevardul Stepan Bandera a intrat în vigoare, documentul fiind publicat în ziarul consiliului municipiului Kiev „Khreshchatyk”.

De asemenea, au fost redenumite oficial străzile Suvorov – în Omelianovici-Pavlenko (comandantul armatei Republicii Populare Ucrainene), Str. Kutuzov – Str. Generalul Almazov (din aceeași armată), strada Intrarea Kutuzov – Evgheni Guțalo (scriitor ucrainean), strada Bauman – în strada Janusz Korczak (profesor polonez).

Consiliul municipal al Kievului a decis să redenumească bulevardul Moscova în onoarea naționalistului ucrainean Stepan Bandera pe data de 7 iulie. Cu această ocazie, secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a spus că Kremlinul regretă această redenumire.

În luna mai 2015, în Ucraina, conform legii „Privind condamnarea regimurilor comuniste și naziste” este interzisă propaganda simbolurilor sovietice. Legea prevede inclusiv redenumirea orașelor și străzilor denumite în onoarea unor eroi sau lideri sovietici.

În mai 2015, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a oferit OUN-UPA – Organizația Naționaliștilor Ucraineni – Armata Insurecțională Ucraineană – statutul de „luptători pentru independența” Ucrainei, iar participanților săi – dreptul la pensie de veteran. Moscova, a condamnat decizia, spunând că „Ucraina – este o țară în care neonaziști au trecut de la vorbe la fapte și care a ucis mii de civili”, potrivit paginaderusia.ro.